Search

  • Beweeg Advies Centrum

Uw consult bij de Kaderhuisarts Bewegingsapparaat

Een consult bij de Kaderhuisarts Bewegingsapparaat (KBA) vindt altijd op verwijzing van uw huisarts plaats. Tijdens het consult vindt - na een uitvoerig gesprek - een lichamelijk onderzoek plaats, eventueel aangevuld met echografie van het bewegingsapparaat. De arts vertelt duidelijk wat hij doet en stelt u diverse vragen. Niet alleen over de feitelijke klacht, maar ook over uw leefstijl, behoeften en verwachtingen.

Direct advies op maat

Na het onderzoek vertelt de KBA u direct zijn diagnose en krijgt u een persoonlijk advies. Ook hier zijn vragen en voorlichting belangrijk. Wat speelt er? Uit welke behandelopties kunt u kiezen? Waar moet u rekening mee houden? U wordt zo goed mogelijk over uw situatie geïnformeerd. Zodat u, als regisseur over uw eigen gezondheid, zelf over uw behandeling kunt beslissen.

Maximaal twee consulten

Meestal volstaat één consult, soms is een tweede consult wenselijk. Dat kan prettig zijn om de oorzaak en aanpak van chronische klachten wat uitvoeriger met u te bespreken. Of om ingewikkeldere klachten samen met bijvoorbeeld de orthopedisch chirurg te beoordelen. Voor zo’n tweede consult wordt op korte termijn een nieuwe afspraak gepland.

Huisarts blijft hoofdbehandelaar

Na het consult wordt u terugverwezen naar uw huisarts, indien nodig aangevuld met een verwijsadvies voor een andere zorgverlener (bijvoorbeeld orthopedisch chirurg, fysiotherapeut, handtherapeut of ergotherapeut). Uw eigen huisarts blijft de hoofdbehandelaar en wordt altijd zorgvuldig geïnformeerd over de uitkomsten van het consult.

Kosten?

Het consult bij de KBA valt onder uw basisverzekering; de kosten van een consult gaan dus niet van uw eigen risico af.

Doelstelling

EERSTELIJNPLUS

het bieden van
de juiste beweegzorg
op de juiste plaats

Lees meer!

Contact

Ons adres is

Rotterdam

Bekijk de route >>

Nieuws

Gesloten

per
1 april 2022
GESLOTEN

Lees meer!